
Mało kto wie, że z Morza Martwego pozyskuje się więcej niż jeden gatunek soli... Aby zaspokoić potrzeby wszystkich naszych Klientów oferujemy:
SÓL LECZNICZĄ TZW. SÓL KARNALITOWĄ
INCI: (93 – 97% CARNALLITE KCL.MgCL2.6H2O, 3-7% NaCL)
Najpopularniejszym, najbardziej znanym i sławnym na całym świecie gatunkiem soli z Morza Martwego, znanym ze swojego niezwykłego, dobroczynnego działania na skórę człowieka, jest sól tzw. magnezowo-potasowa, zwana też solą karnalitową (karnalit). Jest to sól terapeutyczna stosowana do walki z problemami skórnymi (łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry, wypryski, trądzik) .
Dominującymi składnikami tej soli są: magnez, potas i wapń. Ponadto w soli karnalitowej obecne są w mniejszych ilościach także chrom, cynk, mangan, bromki, miedź, żelazo, aluminium i inne. Niezwykle oryginalne połączenie tych mikro i makroelementów w kryształkach soli karnalitowej i ich unikalne oddziaływanie na skórę człowieka powoduje, że jest to najsłynniejsza sól na świecie, bo najefektywniejsza w walce z chorobami skóry.
Sól wykazuje również inne cudowne działnie:
• kosmetyczne ( wysoka skuteczność w walce z cellulitem i tkanką tłuszczową )
• relaksujące ( 10- minutowa kąpiel z sola z Morza Martwego wystarczy, aby pozbyć się zmęczenia po całym dniu )
OD DZISIAJ NIE MUSISZ JUŻ PIELGRZYMOWAĆ DO IZRAELA. MOŻESZ ZAŻYĆ KĄPIELI WE WŁASNEJ WANNIE.
Pojemność:
- 200 g
- 500 g
- 1 kg
|
Zdjęcia oraz opisy są własnością firmy l'Orient. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody firmy l'Orient jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170 |